В Україні запровадять штрафи за їзду на нечитабельних номерах – Рада ухвалила закон

В Україні запровадять штрафи за їзду на нечитабельних номерах – Рада ухвалила закон

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №7365 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення порядку встановлення та використання номерних знаків транспортних засобів, яким пропонується запровадити адміністративну відповідальність для водіїв з нечитабельними номерними знаками або незаконно встановленими номерами силовиків. За відповідне рішення проголосували 263 народних депутати.

Законопроектом пропонується доповнити Кодекс про адміністративні правопорушення новою статтею 1213 такого змісту: «Керування або експлуатація водієм транспортного засобу без номерного знака, з номерним знаком, що не відповідає встановленим зразкам або вимогам, з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, перевернутим чи неосвітленим, закритим іншими предметами (в тому числі прозорими), з нанесенням стороннього покриття або застосуванням сторонніх матеріалів, що перешкоджають чи ускладнюють його ідентифікацію, забрудненим номерним знаком, якщо така забрудненість не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів, а так само вчинення інших дій, спрямованих на умисне приховування номерного знака, — тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

Отже, в разі ухвалення законопроекту водіїв штрафуватимуть за брудні номери та потенційно за незаконне використання номерів прикриття. Адже йдеться про адміністративну відповідальність за «вчинення інших дій, спрямованих на умисне приховування номерного знака».

У разі ж якщо водій вирішив кататися з номерами Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації або Національної поліції України, його можуть оштрафувати на 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо ж водія вдруге протягом року упіймають на номерах силовиків, то його гаманець схудне на 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Крім цього, порушник ризикує попрощатися з правами на строк від трьох до шести місяців.

Джерело

20:45
1616
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...