Чи можна залучати вагітних та жінок, що мають малолітніх дітей, до роботи у нічний час: роз’яснення

Чи можна залучати вагітних та жінок, що мають малолітніх дітей, до роботи у нічний час: роз’яснення

Источник

Допускається праця жінок у нічний час тільки за спільною згодою між працівником та роботодавцем.

Головне управлінням Держпраці у Дніпропетровській області відповіло на питання можливого залучення жінок до роботи у нічний час.

Так, управління нагадує про дотримання роботодавцем вимог статті 55 Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП України), згідно з якою забороняється залучення у нічний час жінок, визначених в статті 176 КЗпП України, а саме: вагітних жінок і жінок, що мають дітей віком до трьох років, до нічних, надурочних робіт, робіт у вихідні дні і направлення їх у відрядження.

Повідомляється, що залучення жінок до робіт у нічний час не допускається, за винятком тих галузей народного господарства, де це викликається особливою необхідністю і дозволяється як тимчасовий захід. Перелік цих галузей і видів робіт із зазначенням максимальних термінів застосування праці жінок у нічний час затверджується Кабінетом Міністрів України (ст.175 КЗпП України).

Зазначені у частині першій цієї статті обмеження не поширюються на жінок, які працюють на підприємствах, де зайняті лише члени однієї сім’ї. Тобто можливо зробити висновок, що допускається праця жінок у нічний час тільки за спільною згодою між працівником та роботодавцем.

1177
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...