Створена спільна банківська мережа, яка працюватиме в умовах блекауту

Створена спільна банківська мережа, яка працюватиме в умовах блекауту

За ініціативою Національного банку всі системно-важливі банки об'єдналися для створення спільної банківської мережі POWER BANKING. Про це повідомляєпрес-служба НБУ.

POWER BANKING— це спільна мережа відділень банків по всій Україні, які будуть працювати та надавати клієнтам банківські послуги навіть у критичній ситуації під час блекауту. Відділення спільної мережі забезпечені альтернативними джерелами енергії та резервними каналами зв'язку, мають посилену інкасацію готівки та додатковий персонал.

На сьогоднішній день мережа POWER BANKING об'єднує всі 14 системно-важливих банків, відділення яких стали основою цієї мережі, та залучає інших учасників банківського ринку. Наразі вже понад 1 000 відділень у всіх регіонах країни додатково оснащені для роботи під час блекауту (близько 80% з них — це відділення системно-важливих банків).

В умовах блекауту у відділеннях мережі POWER BANKING для всіх клієнтів буде доступний певний перелік нагальних банківських послуг, а саме:

  • отримання готівки (у банкоматах чи касі); 
  • платежі, переказ коштів (у касі чи у терміналах самообслуговування); 
  • обмін валют (у разі наявності готівкової валюти у касі); 
  • консультації менеджерів з фінансових питань.

Крім того, у відділеннях мережі POWER BANKING запроваджено банкоматний національний роумінг. Його мета — надати українцям можливість у банкоматі будь-якого банку мережі зняти збільшену суму готівки, достатню для задоволення поточних потреб та формування певного запасу.

463
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...