Коли необхідно перейти на безготівкові платежі в торгівлі та сфері послуг

Коли необхідно перейти на безготівкові платежі в торгівлі та сфері послуг

Постановою Кабінету Міністрів України від 29 липня 2022 року № 894 встановлено строки, до настання яких торговці мають забезпечити можливість безготівкових розрахунків (у т. ч. з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги).

Торговці повинні забезпечити можливість безготівкових розрахунків за продані ними товари (надані послуги), включаючи товари (послуги), які реалізують (надають) дистанційно:

1) з 1 січня 2023 року – торговці, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення понад 25 тис. осіб;
2) з 1 січня 2024 року – торговці, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення від 5 до 25 тис. осіб;
3) з 1 січня 2025 року – торговці, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення менше ніж 5 тис. осіб.

Вказані дати переходу на безготівкові платежі не стосуються фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку першої групи, суб’єктів господарювання, які здійснюють торгівлю з використанням торгових автоматів, виїзну (виносну) торгівлю, продаж власноручно вирощеної або відгодованої продукції. Для них обов’язковий перехід на безготівкову оплату – з 1 січня 2026 року.

Джерело
425
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...